Zijdelveld Kunstroute rockt de straat uit!

Uithoorn – Afgelopen weekend was het weer groot feest op het Zijdelveld. Ieder gaatje in de straat was gevuld met creativiteit. De samenwerking tussen de bewoners en de bijna 100 kunstenaars en muzikanten is bijzonder te noemen. Maar ook de grote toestroom van enthousiaste liefhebbers was dit jaar overweldigend!

Met mooie, rare, bijzondere en speciale kunstwerken zijn er weer veel nieuwe kunstbezitters bij gekomen. Tasjes gevuld met beeldjes en sieraden, dozen met grotere kunststukken en wandelende schilderijen, het kwam allemaal voorbij.

Met de vele muziekoptredens, van bigband tot jazz, blazers collectief tot popkoren, werd je omarmd door muziek en vrolijkheid. Maar je kon ook nog onverwacht worden toegesproken met een prachtig gedicht, of een karikatuur op een bierviltje aangereikt krijgen… en voor de aankomende Picasso’s was er het kinderplein met optredens en workshops, de bellenblaastuin en schminkkoningin.

Kunstroute Zijdelveld is een goed georganiseerd, compleet en succesvol evenement, waar Uithoorn en omgeving inmiddels niet meer buiten wil. Kortom, een happening waar jong en oud weer enorm van heeft genoten!

Foto: Ron Roozeboom.