Wilbert en Nico weer beste midgetsjoelers

Kudelstaart- Afgelopen zaterdag 25 november werd er bij voetbalvereniging RKDES weer gemidgetsjoeld. Het jaarlijks terugkerende evenement trok dit jaar slechts 14 koppels. Ondanks de geringe opkomst waren alle koppels gebrand om dit jaar als beste midgetsjoelers uit de bus te komen.

Ook titelverdedigers Wilbert Klijmij en Nico van Tol waren weer aanwezig, het koningskoppel oogde fit en zeer geconcentreerd. Er werd weer gesjoeld op de speciale midgetsjoelbakken van Marco Ubink. De bakken die de meeste frustratie opleverde bij de deelnemers waren de Belgen bak, een bak met vierkante stenen en de gatenbak.

Bloedstollende finale

Na zeven onderlinge confrontaties bleven er acht koppels over voor de knock-out fase, de overige zes koppels kwamen in de verliezerpoule terecht. Na een moeilijke start van het toernooi kwamen Romy en Joey in de knock-out fase op stoom. Twee gemakkelijke overwinningen resulteerde in een dikverdiende finaleplaats. Er moest in de finale alleen nog afgerekend worden met de titelverdedigers. De finale was bloedstollend spannend! Wilbert en Nico waren net iets sterker en konden zich voor het tweede jaar op rij de beste midgetsjoelers van Kudelstaart noemen.

Hoog niveau

De troostprijs ging naar Cynthia en Fleur, zij wisten alleen hun laatste partij te winnen. Na afloop werd er nog gesproken met een deelnemer die met ambitieuze doelstellingen naar het toernooi was afgereisd. “Het werd snel duidelijk dat het niveau van dit toernooi gewoon te hoog is voor Kevin Boelsma en mij. Toch zijn we blij met het behaalde resultaat en we hebben in ieder geval een zeer leuke avond gehad”, aldus verliezend kwartfinalist Dennis de Jong. Volgend jaar zal er wederom een midgetsjoeltoernooi zijn bij RKDES. Ook niet-leden zijn van harte welkom!

Kerst B(l)ingo

Iets heel anders, maar zeker alvast een notitie waard: Kerst B(l)ingo op zaterdag 16 december vanaf 20.00 uur in de kantine van RKDES aan de Wim Kandreef.