Warm welkom voor Sint in Kudelstaart

Kudelstaart – En ja hoor, Sinterklaas heeft ook zijn intrede gedaan in Kudelstaart.  Op de Loswal aan de Herenweg werd even over twee uur zaterdagmiddag de stoomboot afgemeerd en werden de Sint en zijn Pieten welkom geheten door wethouder Robbert-Jan van Duijn en heel veel kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s. Sinterklaas werd luid toegezongen door de jongens en meisjes en eenmaal aan land nam hij voor de kinderen alle tijd. Er werden foto’s gemaakt en de Hoofdpiet nam met een blij gezicht alle tekeningen en knutsels in ontvangst. De andere Pieten deelden gretig pepernoten uit.

Na deze warme ontvangst werd de wandeling naar het Dorpshuis ingezet. Onderweg schudde de Sint vele handen en ging op de foto met de kinderen, de hele familie en met volwassenen die snel een selfie met de Goedheiligman wilden maken. Ook met de Pieten wilden velen op de foto. De Pieten deden allemaal kunstjes en maakten grapjes. Heel gezellig.

En heel gezellig was het ook in het Dorpshuis waar voor de jongste inwoners een Sintfeest wachtte. Er werd gezongen en gedanst door de kinderen, waarvan een groot aantal zich verkleed had als Piet en een enkeling als Sint. De ontvangst voor de Sint in het overvolle Dorpshuis was groot. Eenmaal op het podium nodigde Sinterklaas kinderen uit om een liedje te zingen of hun tekening persoonlijk in te komen leveren.

Veel te snel was het uur voorbij en verlieten de kinderen met rode wangen en een glimlach van oor tot oor de zaal, op weg naar hun vader en/of moeder. En het eerst wat werd gezegd? “Sinterklaas heeft gezegd dat we ons schoen mogen zetten…”

Volgende week in Winkelcentrum

De organisatie van de Sinterklaasintocht wordt al vele jaren verzorgd door de Pretpeurders en ook dit keer verdient de carnavalsvereniging een compliment. Prima verlopen. En de Pretpeurders hebben nog een verrassing in petto. Volgende week zaterdag 2 december komt de Sint met een aantal Pieten in de middag op bezoek in het Winkelcentrum van Kudelstaart. Kom je ook? Sinterklaas en de Pieten hopen (weer) vele kinderen welkom te mogen heten.