VZOD krijgt lesje effectief korfballen

Kudelstaart – Afgelopen zaterdag 18 november stond de eerste thuiswedstrijd voor de korfballers van VZOD/FIQAS op het programma. De tegenstander was GKV uit de Haag. Bij de thuisploeg een aantal jonge spelers die een basisplaats hadden gekregen van coach Attie van Kooij. De bezoekers gingen voortvarend van start en voor dat VZOD wist wat er gebeurde stond er al een 0-2 stand op het scorebord. Nikki Koningen was verantwoordelijk voor het eerste Kudelstaartse wapenfeit: 1-2

Hoog tempo

In het eerste kwart van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op waarbij VZOD wel steeds tegen een achterstand aan keek. Hoewel het verschil in ervaring al wel duidelijk zichtbaar was. Waar de Kudelstaarters veel moeite moesten doen om in scoringspositie te komen, hielden de Haagse bezoekers het tempo hoog, en straften iedere onoplettendheid genadeloos af. Met nog vijf minuten te spelen bracht Vincent Algra via een mooi afstandsschot de stand op 9-11. De laatste vijf minuten kreeg VZOD/FIQAS een lesje effectief korfballen. GKV verzorgde de rebound goed en kon herhaald schieten. De Kudelstaartse verdedigers toonden ontzag voor de tegenstander en sloten onvoldoende aan. Met als gevolg een 9-15 ruststand.

Afstandsschoten

In het begin van de tweede helft was het ‘Henkie’ Maat die met twee afstandsschoten de marge terugbracht tot vier doelpunten: 11-15. Via een weer afstandsschot, het belangrijkste wapen van de bezoekers deze middag, bracht GKV de stand op 11-16. Vanaf een 13-18 tussenstand na tien minuten in de tweede helft was het GKV wat de klok sloeg. Zoals zo vaak lukt dan ook alles bij de bovenliggende partij. De ‘Hagenezen’ wisten negen maal de korf te vinden zonder dat de jonge spelers van de thuisploeg er iets tegenover konden stellen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 14-33.

Uiteraard jammer, maar een terechte nederlaag. Belangrijk is echter dat dit jonge team ervan leert. In de tweede klasse zal je feller moeten spelen anders staat je dit vaker te wachten. Maar je niet uit het veld laten slaan en de kansen pakken tegen tegenstanders waar de kansen liggen.

Trommels en toeters

Compliment overigens voor de D2 van VZOD/FIQAS die het vlaggenschip tot het eind van de wedstrijd bleven aanmoedigen met trommels en toeters. Komende zaterdag komt EXAKWA uit Lelystad op bezoek in de Proosdijhal. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.