Voetbalderby gelijk, stunt handballers

Aalsmeer – De voetbalderby FC Aalsmeer tegen RKDES stond zondag 3 december op het programma. De verwachtingen waren gespannen, wie gaat deze gemeentelijke ‘strijd’ winnen? Aan de Beethovenlaan had zich veel publiek langs de lijn en op de tribune verzameld. Aalsmeerders en Kudelstaarters gebroederlijk langs het veld. RKDES doet het goed in de competitie, FCA kan nog wel wat puntjes gebruiken. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, er waren uitbraken en kansen, maar aan beide kanten is niet gescoord. Eindstand: 0-0. Een ‘matig potje voetbal’ volgens trouwe supporters. Gelukkig trakteerde FCA op een gezellige afterparty met livemuziek van de Coolcast Band.

Een dag eerder, op zaterdag 2 december, wachtte FC Aalsmeer een uitwedstrijd tegen WV HEDW. Ook hier geen winst en geen verlies. De ploegen waren in evenwicht en verlieten na negentig minuten het veld zonder doelpunten gemaakt te hebben. Eindstand: 0-0.

Winst FIQAS op landskampioen

Zaterdagavond wisten de handballers van FIQAS Aalsmeer wel te stunten in de Bloemhof. Landskampioen en nummer twee in de BeNe Leageu, OCI Lions, kwam op bezoek. De Aalsmeerse ploeg komt steeds meer op dreef en zorgde voor spektakel. De rust gingen de teams in met 14-12 voor Aalsmeer. Zou FIQAS deze winst kunnen vasthouden? De eerste helft was al bijzonder spannend, maar in het tweede gedeelte deden beide ploegen er een schepje bovenop.

Op het puntje van hun stoel zagen de aanwezigen Aalsmeer winnen met liefst 29-24. Uitzinnige vreugde bij het publiek, maar nog meer bij het FIQAS-team. De tijgers hebben de leeuwen verslagen! Aalsmeer stijgt weer een plaatsje in het winnende rijtje. Ga zo door! Ook de jongere teams van FIQAS weten overigens behoorlijk hun stempel te drukken in de landelijke competitie. De jongens A bijvoorbeeld hebben zaterdag in Houten gewonnen met liefst 51-23. Ook een topprestatie!