Voetbal: Dik verdiend gelijk spel FCA boys

Aalsmeer – Zaterdag 29 oktober speelden de FCA boys 14-1 thuis tegen het sterke Legmeervogels uit Uithoorn. De FCA koppies stonden gespannen, want de uitwedstrijd was met 6-0 verloren. De aftrap was om 10.15 uur en beide teams gingen fel van start. Legmeervogels probeerde met lange ballen op hun snelle spits de FCA defensie onder druk te zetten. De FCA verdedigers combineerden goed samen en wisten menig Legmeervogels aanval te ontregelen, de schoten van Legmeervogels die wel door kwamen waren allemaal een prooi voor de uitstekend keepende Kyra. In de 23e minuut een scrimmage in het Legmeervogels doelgebied, FCA spits Cas, die zeer sterk speelde, gooide lijf en leden in de strijd, vond een gaatje en met een prachtig schot verschalkte Cas de Legmeervogels keeper: 1-0. Tot het rustsignaal veranderde er niets in de stand 1-0.

De tweede helft werd een spektakelstuk. De FCA boys hadden in de eerste helft veel energie verspeelt waardoor de spelers van Legmeervogels sterker uit de rust kwamen. In de 6e minuut brak de snelle Legmeervogels spits door de FCA defensie en schoof de bal langs de uitlopende FCA keeper Kyra: 1-1. Legmeervogels bleef drukken en in de 17e minuut scoorde Legmeervogels fraai de 1-2. Vanaf de kant riepen de Legmeervogels leiders en nu doordrukken! FCA coach Lesly dacht daar iets anders over en posteerde een extra spits in de frontlinie. In de 31e minuut was het FCA linksbuiten  Wessel die met de bal opstoomde, de uitlopende Legmeervogels keeper fraai passeerde en de bal in het inmiddels verlaten doel schoof: 2-2. De laatste minuten probeerden beide teams de winst nog te forceren maar de stand bleef 2-2. Een super resultaat voor de FCA-boys!

Tekst en foto: Ruud Meijer