Voedselbank houdt inzamelingsactie

Aalsmeer – Net als andere jaren is december voor de Voedselbank weer een drukke maand. Alle 52 weken in het jaar verstrekt de Voedselbank voedselpakketten; momenteel aan ongeveer 30 huishoudens (ruim 90 personen waaronder ongeveer 30 kinderen) in de gemeente. Er blijft structureel veel voedsel nodig. December is een maand van acties en veel mensen en bedrijven doen dan vaak iets extra’s voor de Voedselbank. Het is ook een maand waarin heel veel van de vrijwilligers van de Voedselbank wordt gevraagd.

Boodschappenlijstje

Aanstaande vrijdag 15 en zaterdag 16 december houdt Voedselbank Aalsmeer een voedselinzamelingsactie in de winkel van de Jumbo aan de Ophelialaan. Het concept is al jaren hetzelfde. Winkelend personeel krijgt bij de ingang een boodschappenlijstje aangeboden. Daar staan vooral houdbare producten op, die centraal in de winkel staan opgesteld.

Hulp van Wellant College

Het winkelende publiek wordt gevraagd om een of meer producten te kopen en bij de uitgang aan de medewerkers van de Voedselbank te geven. De Voedselbank hoopt op een gulle (Kerst)bijdrage van het winkelend publiek. De Voedselbank krijgt hulp van leerlingen van de business-klas van het Wellant College. Zij houden ook een inzameling op school tijdens de Kerstmarkt op school.