Val ook op met goede verlichting!

Aalsmeer – Nu het weer laat licht wordt, en vroeg donker, voeren de gemeente en de Vervoerregio intensief campagne voor fietsverlichting. Het voeren van goede fietsverlichting voorkomt ongelukken. Samen met TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland zijn op de eerste landelijke Dag van de Fietsverlichting acties gehouden om opvallende fietsers in het zonnetje te zetten.

Voorkom een boete

Wethouder Verkeer en Vervoer Robbert-jan van Duijn: “Inmiddels zijn de eerste tellingen gehouden en ten opzichte van de eerste meting fietsen er al meer mensen met goede verlichting in de Vervoerregio. In onze regio fietste eind september, begin oktober tijdens de eerste meting 44% met licht. Drie weken later was dit 52%. In gemeente Aalsmeer was dit 62% en bij de tweede meting 79%. Momenteel controleert de politie meer op fietsverlichting. Inwoners die hun fietsverlichting op orde hebben, maken dan dus niet alleen minder kans op ongelukken, maar voorkomen ook dat ze een boete krijgen.”

Ik val op winactie! 

Om fietsers te belonen voor hun goede fietsverlichting, houden de gemeenten samen met de Vervoerregio een leuke winactie. Misschien doet niet alleen je voor- en achterlicht het goed, maar val je ook op door een lichtgevende rugtas of speciale kleding. Deel jouw foto waarbij je laat zien hoe goed jouw fiets verlicht is in het donker en maak kans op stoere extra zichtbaarheid! Tag de Vervoerregio op Facebook, Twitter of Instagram en gebruik #ikvalop. Een deskundige jury kiest de leukste twee inzendingen van inwoners van de Vervoerregio Amsterdam.