Ups en downs bij handbal en voetbal

Aalsmeer – Het was weer een sportweekend met ups en downs voor de voetballers en handballers in Aalsmeer. Dames 1 en Heren 1 van FIQAS speelden beiden zondag 26 november thuis in De Bloemhof. Eerst ging het publiek er maar eens goed voor zitten om Dames 1 in actie te zien. De aanwezigen op de tribune kregen een spannende handbal-wedstrijd te zien. ZAP bleek een sterke tegenstander. De gastploeg mocht met 10-12 winst de kleedkamer opzoeken voor de rust. In de tweede helft barstte de ‘strijd’ direct weer los. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk was het ZAP dat met 19-25 winst naar huis mocht.

Na de Dames kwamen de Heren 1 handballers van FIQAS in actie tegen JMS Hurry Up. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, om en om werd gescoord. Met slechts 1 puntje meer (14-13) voor Hurry Up werd de rust ingegaan. Ook na de break bleven de teams in evenwicht wat de scores betreft. Tot het eindsignaal bleef het spannend. FIQAS Aalsmeer leek te gaan winnen met slechts 1 punt verschil, maar in de laatse minuut wist Ronald Suelman van Hurry Up de stand gelijk te trekken. Eindstand: 27-27.

Voetbal

Het eerste team van voetbalvereniging FCA zaterdag had 25 november ARC uit Alphen aan de Rijn op bezoek in de Beethovenlaan. Helaas wist Aalsmeer niet de winst te pakken. Lange tijd bleef 1-1 op het scorebord staan, maar het was uiteindelijk toch ARC dat met 2-1 winst juichend het veld verliet.

FCA zondag wachtte 26 november een uitwedstrijd tegen SV Dios. In de eerste helft werd niet gescoord en bleef de hatelijke 0-0 staan. In de tweede helft wist Aalsmeer een bal in de netten achter de doelman te krijgen: 0-1 en dit was gelijk de eindstand.

RKDES verwelkomde ASC op haar hoofdveld in Kudelstaart. Beide ploegen wisten in de eerste helft een punt te scoren: 1-1. Ook in de tweede helft werd volop de aanval opgezocht en het was RKDES die haar inzet beloond zag met een doelpunt: 2-1. Door ASC werd niet meer gescoord. Vrolijke gezichten langs de lijn aan de Wim Kandreef. 2-1 Winst voor Kudelstaart!

Zondag FCA tegen RKDES

Aanstaande zondag 3 december wacht een bijzonder plaatselijk duel. Deze middag spelen FC Aalsmeer en RKDES tegen elkaar. Om 14.00 uur klinkt het fluitsignaal voor de start aan de Beethovenlaan.