Tygo (11) neemt deel aan Alpe d’HuZes

Rijsenhout – Elk jaar reizen duizenden Nederlanders naar Frankrijk om de Alpe d’HuZes per fiets te beklimmen en geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Bij de 11-jarige Tygo van Grieken werd vorig jaar de diagnose Rhabdomyosarcoma gesteld. Na chemotherapie en bestraling zit Tygo nu in het nabehandelingstraject. Op een tandem gaat Tygo nu samen met twee buddies de berg op.

Na de diagnose stond het leven van Tygo en zijn familie even stil. Voetballen bij SCW in Rijsenhout was er even niet meer bij. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter met Tygo en kan hij weer een beetje mee trainen met zijn team. Misschien kan hij aan het eind van het seizoen zelfs nog wel een wedstrijdje mee voetballen.Tygo had vorig jaar al besloten de Alpe d’Huzes een keer te gaan fietsen voor zijn opa, die is overleden aan kanker Toen kreeg hij zelf te maken met deze ziekte. Tygo: “Aan het begin van dit jaar heb ik thuis ter motivatie op het planbord geschreven dat ik in 2018 de tocht ga fietsen. Maar toen werd er gevraagd of ik dit jaar met iemand op een tandem mee wilde gaan. Want op een eigen fiets ga ik het nog niet redden.” De buddies van Tygo zijn Bob Snoek en Bert Jan Zwiers. Beide hebben eerder de Alpe d’HuZes gefietst, zodat zij Tygo van A tot Z kunnen voorbereiden op deze grote uitdaging. Ze gaan samen trainen en samen sponsoren werven.

Tygo wordt begeleid bij het inzamelen van zo veel mogelijk geld voor het onderzoek naar kanker. Zo wordt er op de school van Tygo een flesseninzamelaktie georganiseerd.  Alle leerlingen worden gevraagd om zoveel mogelijk flessen in te leveren. Hier hoopt Tygo veel geld mee binnen te halen. Ook zal Tygo binnenkort zakjes snoep gaan verkopen.  Steun Tygo van Grieken op zijn persoonlijke pagina: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/tygovangrieken.