SUP clean-up op de Amstel

Uithoorn – Tweede Pinksterdag, stond er een groep vrijwilligers klaar om de Amstel een stuk schoner te maken. Met grijpers, emmers, SUP boards in de aanslag, zijn ze met zes personen, waaronder drie toppers van jonge meiden, de Amstel op gegaan op zoek naar drijvend afval.

Ter hoogte van de splitsing van de Amstel is begonnen met zoeken, waarbij er gelukkig niet veel afval werd gevonden. Mogelijk vanwege de schoonmaakactie van Michiel de Ruyter eerder dit seizoen.

Richting de haven van Uithoorn was dat helaas wel anders en was toch erg veel afval te vinden. Tussen het riet, maar met gepaste afstand tot de broedende watervogels, zijn met name flessen, pakjes drinken, plastic bekertjes en borrel/menukaarten gevonden. Maar ook, je gelooft het bijna niet, een koplamp, winterjas, drainagebuis en een boodschappentas zijn er uit het water gevist.

Als beloning voor het verrichte werk mochten de meiden een ijsje halen bij Esplanade. Al het statiegeld van de blikjes en flessen is aan de scouting gedoneerd. In totaal zijn er vier volle emmers met afval gevonden en Fortvarend is deze vrijwilligers enorm dankbaar! 

Twee keer per jaar (begin en eind seizoen) stelt Fortvarend de supboards en sloep beschikbaar voor deze clean-up actie. Houdt de social media van Fortvarend in de gaten voor de volgende actie. Deze activiteit kan ook goed als maatschappelijk bedrijfsuitje worden georganiseerd. Met bijvoorbeeld een arrangement erbij om hierna op het terras langs het water te genieten van een schonere Amstel.