Stem op uw favoriete kunstwerk voor de Zijdelweg

Uithoorn – Wat maakt uw gemeente, buurt of straat prettig om in te leven? Voor velen heeft, naast een schone, veilige omgeving ook kunst in de wijk een positieve invloed. Kunst verbindt en verfraait. Het brengt schoonheid en plezier in het straatbeeld. 

In de Cultuurnota 2020-2023 is afgesproken dat elke twee jaar een nieuw kunstwerk wordt gezocht voor een plek in Uithoorn en De Kwakel waar nog weinig kunst is. Deze keer is gekozen voor de middenberm van de Zijdelweg, tussen de Randweg en de Arthur van Schendellaan. Het Cultuurplatform, een groep inwoners die de gemeente helpt bij de uitvoering van de Cultuurnota, vroeg twee kunstenaars een passend beeld te ontwerpen. Een markeerpunt voor iedereen die de gemeente Uithoorn komt binnenrijden. Atelier Franz Bodner ontwierp “Noorderling” en “Liefdesboom / High up my tree”. Rob Schreefel (Haarlem Ateliers) stuurde zijn ontwerpen “Elliptoïde” en “Perspective” in.

Stemmen tot 1 november
Nu is het de beurt aan de inwoners om hun favoriete kunstwerk te kiezen. Om iedereen de kans te geven om haar of zijn stem uit te brengen is de stemronde verlengd tot 1 november. Het winnende beeld wordt in week 45 bekendgemaakt. Iedereen kan eenmaal stemmen, op één ontwerp. U vindt de vier ontwerpen op www.uithoorndenktmee.nl/kunstzijdelweg. Om de stemming eerlijk te laten verlopen, vraagt het Cultuurplatform u om zich op de website te registreren. Het Cultuurplatform én de kunstenaars zien uw keuze met belangstelling tegemoet!