Snelle aanhouding na inbraak bij garage

Rijsenhout – Op zondag 17 december omstreeks tien voor half zes in de ochtend kreeg de politie een melding van een inbraak bij een garagebedrijf aan de Aarbergerweg in Rijsenhout. Getuigen hadden een bestelbusje weg zien rijden. De politie besloot direct op onderzoek uit te gaan. Het verdachte busje werd gespot op de Fokkerweg. Via de Beachavenue ging het verder richting de Rijkerstreek.

Bij het talud van de A4 stopte het busje plotseling, sprongen er twee personen uit en gingen er rennend over de A4 vandoor. Agenten gingen op zoek aan de andere kant van de A4 en troffen een van de verdachte aan. Hij probeerde zich verborgen te houden aan de kant van de sloot. De tweede verdachte is niet gevonden.

Bij controle van de bestelbus werden gestolen goederen aangetroffen. Deze spullen hoorden, naar later bleek, thuis in het garagebedrijf. Om het bedrijf binnen te komen hadden de dieven een toegangsdeur geforceerd.

De verdachte is een 27-jarige man uit Amsterdam. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in naar de tweede verdachte.

Bron: Politie.nl