Snelheid op Hoofdweg nog (te) hoog

Aalsmeer – Het Verkeer Handhavings Team van de politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Hoofdweg in Kudelstaart. In totaal passeerden 1098 auto’s de radarcontrole. Ruim 87 procent hield zich aan de maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Er worden de laatste maanden regelmatig controles gehouden met tot nu toe een redelijk resultaat, zo stelt de politie. “Het overtredingspercentage loopt gestaag terug (van 20 naar 13 procent), maar is nog zodanig hoog dat de controles verlopig gehandhaafd blijven. Uit statistiekgegevens van de laatste drie maanden blijkt 85 procent van de weggebruikers gemiddeld 56 kilometer per uur op de Hoofdweg rijden. Deze norm dient ten hoogste 50 kilometer per uur te zijn om te kunnen spreken van een ‘normale’ situatie.”

Burgemeester Brouwerweg

Op donderdag 7 december heeft het Handhavings Team van de politie ’s middags ook een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Brouwerweg (N201). Ruim 96 procent van de totaal 1192 passanten hield zich aan de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 kilometer!