Sintweekend en op weg naar kerst

Aalsmeer – Dit weekend staat vooral in het teken van Sinterklaas. De pakjesavond wordt in veel huishoudens zaterdagavond of zondagmiddag gevierd. Voor wie wacht tot de exacte datum, 5 december, en ‘gewoon’ lekker uit wil gaan, trakteert cultureel cafe Bacchus in de Gerberastraat zaterdag 2 december op Ierse folk door het duo Boxing the Vox vanaf 22.00 uur en wordt het zondag 3 december vast een groots, muzikaal feestje met blues van Johnny Feel Good en Oscar Benton in The Shack aan de Schipholdijk 253b in Oude Meer vanaf 16.00 uur. Vanaf volgend week op weg naar kerst, met uiteraard diverse concerten van Aalsmeerse en Kudelstaartse verenigingen en koren.

Kerstconcert Bindingkoor

Het kerstconcert  van Het Bindingkoor heeft ook dit jaar een divers programma. Onder leiding van Henk Trommel voert het koor onder meer het 16de eeuwse lied Gaudete  en  ‘the Little Drummer boy’ uit. Naast volksliedjes uit Oostenrijk en Nieuw-Zeeland is er ook aandacht voor Amerikaanse gospelmuziek. Het koor treedt op in verschillende bezettingen: mannenkoor en vrouwenkoor, 5- stemmig gemengd koor. Ook enkele solisten uit het koor laten van zich horen.

Instrumentale medewerking wordt verleend door de excellente muzikanten Manja Smits (harp) en Egbert Jan Louwerse (fluit). Ook de twee solisten brengen een divers programma vanaf de vroege 20e eeuw  tot werk van tango-componist Astor Piazzolla.
Met dit sfeervolle en muzikaal aansprekende concert kan de kerstperiode worden ingeluid.
Het concert zal plaatsvinden op zondagmiddag 10 december in de Doopsgezinde Kerk aan de Zijdstraat 55. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur. Het concert begint om 16.00 uur. Toegangsprijs is 10 uur, inclusief een consumptie. Kinderen betalen de helft, 5 euro. Kaarten zijn te koop aan de zaal.

Foto: Het Bindingkoor in de Doopsgezinde Kerk.