Sinterklaas Knutselterras in Winkelcentrum Amstelplein

Uithoorn – Er was weer genoeg te doen zaterdag in het gezellige Winkelcentrum Amstelplein. Kinderen konden een schoen knutselen en laten vullen met lekkers op het Sinterklaas Knutselterras. Voor de kleinsten werd de schoen alvast uitgeknipt, voordat ze met kleurpotloden en stiften de schoen konden versieren. Hier en daar hielpen ouders mee, anderen maakten van de gelegenheid gebruik om even rustig boodschappen te doen. Ook lieve Pieten boden een helpende hand. Een meisje was geconcentreerd aan het kleuren met het puntje van de tong uit de mond. Vooral de oudere kinderen namen het kleuren erg serieus.

Als het creatieve kunstwerk klaar was, werd het gevuld met lekkere pepernoten en sinterklaaschocolade. De jongens en meisjes lieten trots hun creatie aan hun ouders zien en sommigen wilden zelfs even op de foto met een Knutselpietje.

De kinderen konden ook een ballonnendier laten maken door twee Ballonnenpieten. Tijdens het wachten vertelden ze honderduit over hun gevulde schoen en gewenste cadeaus. Ze mochten de kleuren uitkiezen en noemen welk dier ze wilden. De één koos voor een giraf en de ander had liever een dino. Uiteindelijk werd elk kind dat wilde, blij gemaakt met een persoonlijk ballonnendier. De Pieten zorgden weer voor veel gezelligheid in Winkelcentrum Amstelplein.