Sint op bezoek bij de Zonnebloem

Kudelstaart – Dinsdag 28 november heeft de Zonnebloem afdeling Kudelstaart Sinterklaas op bezoek gehad. De vrijwilligers waren al vroeg in de weer om de zaal van het dorpshuis gezellig te maken voor de komst van de Sint. Sinterklaas slingers, een schoorsteen met lampjes, klompen met stro, van alles werd er aangedaan om de gasten en Sint en Piet een warm welkom te geven. Ook werden de tafels bekleed met sinterklaaspapier en uiteraard ontbraken de pepernoten niet op de tafels. Kortom, het zag er super gezellig uit. Om 14.00 uur waren alle gasten binnen en werden zij voorzien van een heerlijk beker warme chocolademelk met slagroom en dikke brokken. Onder luid gezang van “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”, betraden Sint en Piet de zaal.

Sok van Piet stoppen

Ondanks zijn drukke agenda nam Sinterklaas ruim de tijd voor alle gasten. In het bijzonder sprak de Sint met de heer Schijf die van het voorjaar 100 jaar wordt en met het echtpaar Buskermolen die op 27 november 65 jaar waren getrouwd. Ook had de Sint voor de dames Been en Peters iets meegenomen, zoals een pop zonder kleren, wol, breinaalden en een sok met gat om deze te stoppen. Mevrouw Been kreeg het verzoek om voor de pop iets te breien en aan mevrouw Peters werd gevraagd om de kapotte sok van Piet te stoppen. Mevrouw Goemaat, die in een koor zingt, had de eer om een Sinterklaas liedje te zingen. Dat er veel werd gelachen moge duidelijk zijn.

Sinterklaasspel

Nadat Sint en Piet weer waren vertrokken werd  onder het genot van een drankje en hapje het sinterklaasspel gespeeld. Iedere gast kreeg een cadeautje en onder begeleiding van een vrijwilliger kon het spel beginnen. Voordat iedereen het cadeautje mocht uitpakken, moesten zij eerst nog een rebus oplossen die achterop het papier van de spelregels stond.

Om 17.00 uur was het Sinterklaasfeest afgelopen, maar voordat de gasten de zaal verlieten kregen zij, naast het cadeautje, ook nog een chocoladeletter mee. Dat de gasten genoten hebben van deze middag was duidelijk zichtbaar, want met een lach op hun gezicht verlieten zij het Dorpshuis.

Penningmeester gezocht

Mede door de financiële steun van de Riki Stichting en de sponsering van Albert Heijn Kudelstaart konden de vrijwilligers van de Zonnebloem deze Sinterklaasmiddag organiseren. Vrijwilliger zijn bij de Zonnebloem is dankbaar werk. Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Els Schaefers via 0297-342414. De Zonnebloem is nog op zoek naar een penningmeester. Wie heeft een paar uurtjes per maand wat tijd over om deze functie te vervullen? Meer informatie hierover bij Els Schaefers.