Reünie eerste 6e klas Samen Een

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag 9 december was een feest van herkenning voor de allereerste zesde klas van de Samen Eén school (de vroegere Uiterweg- en Rozenstraatschool). Er was namelijk een reünie georganiseerd door klasgenoten Bianca Buis en Gerda van der Schilden.

Omdat er in de loop van de lagere schooltijd een aantal klasgenoten verhuisd zijn en dus hun lagere schooltijd elders in Aalsmeer en omstreken hebben voortgezet, was het leuke idee ontstaan bij de organisatie om ook dié erbij te vragen. Sommige klasgenoten hadden elkaar sinds de zomer van 1975 niet meer gezien, sommige dus al veel langere tijd niet, maar het leek alsof de tijd wegviel, want wat wás het leuk en vertrouwd om elkaar weer te zien! Er was dan ook een opkomst van 100 procent, terwijl sommigen toch echt van ver kwamen, België en Australië bijvoorbeeld.

Om het geheel nog mooier te maken hadden de organiserende dames Buis en van der Schilden zelfs een rondleiding aangevraagd door de Samen één school. Gelukkig was het schoolbestuur bereid om aan hun verzoek mee te werken en om 15.00 uur stond Karin van Leeuwen, op haar vrije dag, klaar om de deur te openen van hun oude school.

Het was gewéldig om een glimp van het verleden te kunnen zien, en de verhalen kwamen natuurlijk meteen los. Want wat ís dat mooi, een groep mensen met gedeelde herinneringen! De één onthoudt wat anders dan de ander, maar zo met elkaar komt er een totaalplaatje tevoorschijn.

Leuk om te zien wat er van allemaal geworden is, vijftigers natuurlijk inmiddels, al een heel stuk van het pad gelopen, maar nog vol ideeën en plannen. Na de rondleiding en groepsfoto vóór het toneel waar de afscheidsavond zoveel jaren terug plaatsvond, is de ‘klas’ naar Café Vleghaar getogen waar nog heel veel gepraat en gelachen is, maar vooral genoten is van lekkere soep, drinken, en elkaar! Door een aantal klasgenoten is het feest nog tot in de kleine uurtjes voortgezet en er gaan nu al geluiden dat het niet bij deze eerste ontmoeting gaat blijven, de ‘klas’ is nog lang niet uitgepraat!

Het was in één woord geweldig! Petra Root-Verhoeve en de andere ‘klasgenootjes’ willen Bianca, Gerda en natuurlijk de Samen Eén school en Vleghaar hartelijk bedanken voor deze heel gezellige reünie.