Politiehond ingezet bij aanhouding

Rijsenhout – De politie heeft woensdagavond 15 november drie mannen van 25, 28 en 31 jaar aangehouden na een conflict op de Leimuiderdijk. Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat er door vier personen gevochten zou worden er een vuurwapen gezien zou zijn.

Toen de agenten arriveerden troffen zij een auto met drie personen aan. De politie sommeerde het drietal hun handen te laten zien, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. De agenten voelden zich daarop genoodzaakt hun vuurwapen te trekken. De 25-jarige verdachte en een vrouw, die in de auto zat en uiteindelijk niets met het conflict te maken had, besloten hun handen te laten zien.

De 28-jarige verdachte weigerde nog steeds, maar stapte uiteindelijk toch uit de auto. Zijn aanhouding ging niet zonder slag of stoot. Omdat de man zich hevig verzette, werd de politiehond ingezet. De hond heeft de verdachte moeten bijten, waarna de man in de boeien kon worden geslagen.

Het vuurwapen, wat een gasluchtdrukwapen bleek te zijn, werd aangetroffen in de woning van de 31-jarige verdachte. Het drietal werd na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Bron: Politie.nl