Politie: Let op, oplichters actief!

Aalsmeer – De afgelopen dagen kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen over een persoon, die zich aan de voordeur voordeed als een medewerker van de gemeente. Deze persoon probeert tijdens het gesprek goederen te verkopen. Bij de laatste melding bij de politie waren dat jassen, waarbij werd gezegd dat deze van heel goede kwaliteit zijn en behoorlijk duur. Maar de persoon mag een ‘leuk’ prijsje vragen.

In dit geval betrof het jassen, zo schrijft de politie, maar een dergelijke huis-aan-huis verkoop kan natuurlijk ook met andere goederen plaatsvinden. Onthou dat medewerkers van de gemeente niet zonder afspraak langs komen en zeker geen producten zullen verkopen. Laat u ook niet verleiden door personen van een ‘bekende’ instantie. Koop geen goederen aan de deur (of vanuit een kofferbak vanuit een auto, zoals onlangs is geprobeerd).  Vraag altijd om een legitimatie of medewerkerspas.

Uit melden bij de politie is gebleken dat de verkoop bij de voordeur vrijwel alleen nog bij oudere inwoners is gebeurd. Waarschuw buren, ouders, etc. om deze vorm van oplichting te voorkomen.

Bron en foto: Politie Aalsmeer Uithoorn