Open middag in Natuurtuin Bram de Groote

GEANNULEERD WEGENS WATEROVERLAST!

Regio – Geniet zondagmiddag 2 juni van deze schitterende tuin vol bloeiers die met zoveel liefde en kennis door de vrijwilligers wordt bijgehouden. Hoor het boeiende verhaal over Bram de Groote, die aan de basis stond van deze bijzondere tuin. De Tuin Bram de Groote ligt aan de Boterdijk in Uithoorn en is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Landschap Noord-Holland. De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weiland. De werkgroep Tuin Bram de Groote is wekelijks bezig met het onderhoud van de tuin.Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers. Naast de open dagen is het mogelijk om op woensdagmorgen (de wekelijkse werkochtend van de vrijwilligers) tussen 9:00 en 12:00 uur in de tuin rond te kijken. 

Kleurrijke tuin
De meidoorn, lijsterbes en Gelderse roos staan volop in bloei. Aan de slootkant is er volop gele lis, in de borders bloeit de akelei en de blauwzwarte rapunzel en in de sloot en is de krabbenscheer opgedoken. 
De tulpenboom ofwel Liriodendron tulipifera verdient deze maand wat extra aandacht. Deze forse boom dankt zijn naam aan de vorm van het blad en aan de tulpvormige bloemen. Juni is de bloeimaand, maar het blijft altijd afwachten met deze boom. Het weiland van de tuin wordt met sinusbeheer (een innovatieve maaimethode) omgevormd tot een bloemrijk hooiland, waar voor insecten veel lekkers is te vinden.De tuin ligt in Uithoorn op de hoek van de Boterdijk en Elzenlaan en is op zondag 2 juni open van 13:00 tot 16:00 uur. De vrijwilligers ontmoeten je daar graag. Je kunt naar binnen via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. De toegang is gratis.

Wanneer? Zondag 2 juni 2024 van 13.00 tot 16.00 uur

Ingang: via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan te Uithoorn.

Verdere informatie via www.gaatumee.nl  

Foto: aangeleverd