Baanwielrenner Rens Grömmel te gast bij Rick FM

Uithoorn – De 18-jarige Rens Grömmel uit Uithoorn won goud en zilver op het NK Baanwielrennen 2023. Rens begon acht jaar geleden zijn wielerloopbaan op de BMX. Het springen schrok hem toch wat af en hij besloot in de voetsporen van zijn opa te treden, die ook gewielrend heeft. Afgelopen jaar reed hij voor WPGA uit Amsterdam, een samenwerkingsverband van wielerclubs uit de regio, waaronder het Uithoornse UWTC, waar Rens lid van is.

Hij rijdt vooral wegwedstrijden. Daar bleek hij het goed te doen als het op sprinten aan kwam. Daar werd ook het idee geboren dat hij het maar eens moest proberen op de wielerbaan. Ter voorbereiding deed hij ook een aantal trainingen bij de nationale baanselectie en dat beviel hem goed. Gezien zijn resultaten bij het NK Baanwielrennen moet hij komende tijd een keuze gaan maken, want Rens wil bij de besten gaan horen. Het wielrennen op de baan en op de weg kan hij niet met elkaar combineren.

Zondag 14 januari tussen 12.00 en 13.00 uur spreekt Peter Zijerveld, de wielerspecialist van Rick FM en voorzitter van de wielerafdeling van UWTC, met Rens over de opbouw van zijn wielrencarrière in het programma ‘Sport & Co’ van Rick FM. Meer informatie op www.rickfm.nl. Ook zondag te beluisteren bij Radio Aalsmeer tussen 19.00 en 20.00 uur.