Nieuwe Podiumtent verrijkt Dorpsplein in De Kwakel

De Kwakel – Afgelopen zaterdag werd een mijlpaal bereikt voor De Kwakel, waar het Dorpsplein een sprankelende toevoeging kreeg; een fonkelnieuwe podiumtent verrees voor het eerst op het plein.

Bij de transformatieplannen van het dorpsplein was de wens uitgesproken om een podiumtent op te kunnen bouwen bij festiviteiten. Met de klankbordgroep werd de locatie voor de tent gekozen en bij de bestrating van het plein is een stalen frame onder de keien gelegd waarop de constructie van de podiumtent komt te rusten en aan verankerd kan worden. Muziekvereniging Tavenu heeft met haar leden deze tent ontwikkeld en gebouwd en afgelopen zaterdag werd deze voor het eerst opgezet als test voor de komende evenementen.

Op Koningsdag zal de podiumtent voor het eerst in gebruik worden genomen tijdens de festiviteiten in De Kwakel. Voor het midzomernachtfestival van Tavenu op 22 juni zal de tent wederom worden opgezet om het podium te bieden aan muziek en dans met als thema ‘Summer Holiday’.

De podiumtent is een mooi voorbeeld van hoe met een bijdrage van de Stichting Leefomgeving Schiphol, samenwerking tussen omwonenden, ondernemers en de gemeente, maar bovenal de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers van Tavenu iets moois gerealiseerd kan worden. De Kwakel kan niet wachten tot het eerste feestje bij de tent gevierd kan worden!