Persoonlijke records voor zwemmers Oceanus

Aalsmeer – Afgelopen twee weekenden was het Sloterparkbad in Amsterdam het decor voor de Provinciale kampioenschappen zwemmen. Ruim twintig zwemverenigingen uit de regio Noord Holland, waaronder zwemclub Oceanus, waren aanwezig tijdens deze vier dagen. Voor Oceanus hadden Pippi, Ian, Tom, Nora, Stijn, Kiara, Soraya, Christiaan en Daniël limieten gehaald om mee te mogen doen aan deze kampioenschappen op de lange baan.

Zaterdag 13 mei was de aftrap van deze wedstrijd vierdaagse. Daniël begon gelijk goed, hij behaalde zilver op de 200 meter vlinderslag, op de andere dagen behaalde hij nog eens drie zilveren en één bronzen medaille, een prestatie om trots op te zijn. Tom zwom een dik persoonlijk record op de 50 meter rugslag  en afgelopen zondag zwom hij op de 50 meter vrij wederom een persoonlijk record, ook Christiaan zwom op de eerste dag een mooi persoonlijk record op de 100 meter vrijeslag. De dames Pippi en Nora en de heren Ian en Stijn hadden te maken met zware concurrentie van andere zwemmers, maar zwommen overal mooie tijden. Kiara zwom in het tweede weekend een hele mooie tijd op de 50 meter schoolslag en behaalde daarmee een bronzen medaille. Soraya zwom een mooi persoonlijk record op de 200 meter wisselslag. Kortom, het waren twee mooie zwemweekenden waar de zwemmers van Oceanus met een enorm trots gevoel op terug kijken.

Er wordt nu nog even hard doorgetraind voor de NK’s en ook voor de Lenie van de Meer bokaal op 11 juni. Oceanus sluit het seizoen af met de Poeloversteek op 12 juli waaraan deze toppers mee gaan doen, en waar nog enkele plekken zijn voor zwementhousiastelingen.