Mini-clinic bij RKDES super geslaagd!

Kudelstaart – Zaterdag 18 november trotseerden ongeveer 40 mini’s de kou om een balletje te komen trappen bij RKDES. Voordat er werd begonnen mochten de kids eerst op de foto met Druppie, het symbool van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

Voor een deel van de jongens en meisjes was deze ochtend hun eerste kennismaking met de voetbalsport. Onder leiding van hoofdtrainer mini’s Ton Nisters, mister AZ Michael Buskermolen en heel veel hulptrainers kregen de kinderen een training waarin alle onderdelen van de voetbalsport opgenomen was. Van looptraining, partijtje spelen, techniektraining en natuurlijk penalty’s schieten, alles kwam aan bod.

Deze integrale benadering van de voetbalsport is kenmerkend voor RKDES en is de basis van alle jeugdtrainingen. Het was een feestje om de mini’s lekker te zien voetballen. Naarmate de training vorderde gingen de jassen aan de kant, werden de koppies steeds roder en zag je ze groeien. Op de vraag of ze hadden genoten klonk een heel luid: JA! Moe en hongerig mochten ze weer naar huis. De door JOGG en Albert Heijn Kudelstaart beschikbaar gestelde bananen en appels gingen er na afloop dus goed in. 

Gratis meetrainen

Kon jij er niet bij zijn of wil je nog een keer komen trainen? Kom dan naar de mini-training op woensdag om 16.15 uur of zaterdag om 9.15 uur. Je mag 3 keer gratis meetrainen om te kijken of jij ook op voetballen bij RKDES wil.