Merel, Tilou, Joran, Derek, Myrthe en Shahd ronde verder

Aalsmeer – Woensdag 24 mei was het een erg spannende middag voor de 17 kinderen die zich kandidaat hadden gesteld voor de functie van kinderburgemeester. Het is al weer de derde keer dat deze verkiezingen in Aalsmeer worden georganiseerd. Na Vince Boom in 2015 is de gemeente nu op zoek naar een waardige opvolger voor de huidige kinderburgemeester Sophie van Raaphorst. De kandidaten kregen een leerzame, leuke middag in het gemeentehuis, maar waar ze het meest naar uitkeken was hun presentatie voor de jury. De jury bestond uit Ruud Eveleens van De Binding, Heleen Broerse van basisschool De Wegwijzer, huidige kinderburgemeester Sophie van Raaphorst en wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven.

Uit deze voorronde heeft de jury zes kandidaten geselecteerd. Dit zijn Merel Tuitert van OBS Zuidooster, Tilou Kleijberg van De Hoeksteen, Joran Groot van OBS Kudelstaart, Derek Buikema van de Jozefschool, Myrthe van Wilgenburgh van PCBS De Brug en Shahd Chaara van OBS Zuidooster.

De zes geselecteerde kandidaten gaan nu druk campagne voeren om zoveel mogelijk kinderen op hen te laten stemmen. Nu zijn de kinderen namelijk aan de beurt om hun eigen kinderburgemeester te kiezen. De kandidaten proberen natuurlijk al hun vriendjes en vriendinnetjes, klas-en buurtgenoten te verleiden om op zaterdag 17 juni naar het stemhokje op het Molenplein te komen en te gaan stemmen.

2 stemronden: zaterdag 10 juni en 17 juni
Er worden dit jaar twee stemronden gehouden: Eén op zaterdag 10 juni in The Beach. Op deze datum kunnen uitsluitend deelnemers aan de juniorpramenrace, tijdens de sportmiddag vanaf 15.00 uur stemmen. Alle andere kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen op zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 14.00 uur stemmen tijdens het Flowerfestival op het Molenplein/Zijdstraat in Aalsmeer-centrum. De kinderen stemmen met een rood potlood in een echt stemhokje op hun favoriete kandidaat.

Installatie nieuwe kinderburgemeester 

Op donderdag 29 juni tijdens ‘Bouw een Bootje’ wordt afscheid genomen van Sophie en wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd door wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven.