Meerlandenfonds trakteert verenigingen

Aalsmeer – Op donderdag 7 december hebben 112 goede doelen en verenigingen in de Witte Kerk in Nieuw-Vennep een bijdrage ontvangen uit het Meerlandenfonds. Ook in 2017 heeft Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort om goede doelen en (sport)verenigingen te ondersteunen.

Goede doelen en verenigingen onmisbaar

Bij de toekenning van een bijdrage uit het fonds is gekeken of verenigingen en goede doelen laten zien dat ze met hun initiatief de buurt verbeteren en het welzijn van mensen vergroten. Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden: “Wij zetten ons elke dag in voor een duurzame en prettige werk- en leefomgeving voor iedereen in de regio. Daarbij zijn de inspanningen van goede doelen en verenigingen onmisbaar. Het is daarom elk jaar weer een feest om de cheques uit te reiken.” Dit jaar was alweer de elfde editie.

Wethouders spreken waardering uit

Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvangen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens diverse gemeenten waren wethouders aanwezig om in de Witte Kerk de cheques te overhandigen en hun waardering uit te spreken richting alle vrijwilligers. Voor Aalsmeer was wethouder Ad Verburg aanwezig en volgens hem heeft Aalsmeer de mooiste kinderboerderij van de regio.

23 Verenigingen in Aalsmeer

Kinderboerderij Boerenvreugd was 1 van de totaal 23 verenigingen en goede doelen uit Aalsmeer en Kudelstaart, die getrakteerd is door het Meerlandenfonds. De kinderboerderij kreeg liefst 625 euro. Opvallend was de cheque voor de Voedselbank. De stichting kreeg 1 jaar lang gratis afvalverwerking. Oostoogst, de kweker van groenten en fruit voor onder andere de Voedselbank, mocht een cheque van 681 euro in ontvangst nemen. Wiol & Willem Barendsz mag een bedrag van 573 euro besteden aan de scouting. De Vrienden van het zorgcentrum en de organisatie van het Weekaatje zijn elk verblijd met een cheque van 550 euro en het Cultuurpunt is getrakteerd op een cheque van 500 euro.

RKDES en het Oosterbad kregen elk 450 euro en de stichting Kika Row 447 euro. Cheques van 400 euro zijn uitgereikt aan de Aalsmeerse Christelijke Oratorium Vereniging, de Lijnbaankerk, Dorpshuis Kudelstaart en de Bindingkampen. Con Amore kan 412 euro toevoegen aan de clubkas van het Aalsmeerse mannenkoor, sportvereniging Omnia kreeg een cheque van 356,33 euro en het Aalsmeers Dictee is beloond met 350 euro. Cheques van 250 euro waren er voor smartlappenkoor Denk aan de Buren, stichting De Vrijbuiter, Kunstkasten Aalsmeer, de Sjoelclub en voor de beide Zonnebloemafdelingen Aalsmeer en Kudelstaart. Aquariumvereniging Viva Aquaria is verblijd met een cheque van 225 euro. Uiteraard zijn alle getrakteerden bijzonder blij met hun gift van het Meerlandenfonds. Het zal niemand verbazen dat het een heel gezellige en vrolijke middag is geweest.