Kwakelse Veiling start zaterdag 27 oktober

De Kwakel – Op zaterdag 27 oktober en zaterdag 3 november is de 59e editie van de Kwakelse Veiling. Afgelopen maanden zijn vrijwilligers huis-aan-huis in De Kwakel langs geweest om bij de bewoners en bedrijven te vragen wat men in zou willen brengen op de veiling. Hierin zitten veel kopen die met eten en drinken te maken, zoals kisten groen te fruit, kaaspakketten en pondje paling.

En ook dit jaar zijn er weer veel kavels rond het thema uitgaan, zoals diners in restaurants in de omgeving, kaartjes voor Feijenoord, golf flights en een bezoek aan de Mercedes-fabrieken. De hobbyist komt ook aan zijn trekken, want er is weer allerlei gereedschap te koop. Nieuw is de rode draad kavel. Op 27 oktober is dat een 3 gangendiner voor 4 personen op 17 januari 2019 bij restaurant Zaai, Kweek en Eet ins Aalsmeer. Deze kavel gaat op 27 oktober 7 keer onder de veilinghamer. Alle ingebrachte goederen en diensten zijn gecombineerd tot 300 kavels per avond. Ze staan in de veilingcatalogus die afgelopen week huis-aan-huis in De Kwakel is verspreid. De catalogus is ook te bekijken op de website www.kwakelseveiling.nl/veiling.

Kinderveiling

De veiling begint beide zaterdagen om 20.00 uur met de kinderveiling. Hierin mogen kinderen onder begeleiding van een volwassenen zelf bieden op kinderkavels, zoals entreekaartjes voor kinderattracties, kinderpartijtjes en een spelletje Duo gamen tegen de Uithoornse gamer Royalistic. De veiling wordt gehouden in de kantine van de s.v. KDO aan de Vuurlijn in De Kwakel. De opbrengst van De Kwakelse Veiling wordt 100% verdeeld onder het Kwakels verenigingsleven. Afgelopen jaar was dat € 67.023,- en in totaal ging er zo de afgelopen 58 jaar € 2.361.114,- naar het bruisende Kwakelse verenigingsleven. Eén van de redenen waarom het goed toeven is in De Kwakel.

Foto: Jesse Habels