Korfbal: E3 van VZOD kampioen!

Kudelstaart – Ze waren al op zaterdag 10 oktober kampioen, maar om helemaal los kampioen te worden moesten ze hun laatste veldwedstrijd nog winnen, de E3 van korfbalvereniging VZOD. Op dus naar KZ/Danaïden om de 2 punten te halen. Regen en koud, hele andere omstandigheden dat alle andere wedstrijden, maar wel pas om 11.00 uur. Een voordeel dachten de coaches. Al gapend en nog wat moe begonnen Jurre, Sven, Kim en Berber aan de wedstrijd, een bliksem start van de tegenstander, het stond al snel 2-0. Daar hadden de korfballers uit Kudelstaart niet op gerekend! Moeizaam kwam VZOD tot scoren, maar toen er eenmaal een doelpunt viel, waren ze wakker. In de rust de tactiek besproken, wakker geworden en vooral veel energie door de zoete limonade gekregen gingen ze er weer tegenaan. De niet hele fitte Noëlla kwam erin en scoorde binnen 5 seconde, een mooi schot! 3-3. Spannend! De coaches vonden het maar helemaal niets zo’n spannende wedstrijd.
De laatste 10 minuten van de wedstrijd viel eindelijk de winnende goal: 3-4 voor de E3 van VZOD. Kampioen! Wat een toppers! Jurre, Sven, Kim, Berber en Noëlla eerstejaars E en gewoon al kampioen in de 2e klasse! De coaches Laura en Jessica zijn super trots op jullie!

In de zaal nu een pittige, leerzame poule in de 1ste klasse, waar het team zeker weer gaat knallen!