Kerstlunch voor 150 ouderen in The Beach

Aalsmeer – Voor de tweede keer wordt de kerstlunch voor ouderen georganiseerd in The Beach aan de Oosteinderweg. Het restaurant wordt op 15 december wederom gratis ter beschikking gesteld. Voor de zussen Wil en Ineke Loogman is het echter de zevende keer al dat deze bijzondere lunch plaatsvindt.

“Het is geboren als familielunch in onze schuur achter het huis.” Aldus Ineke, “Maar behoorlijk uit de hand gelopen, zullen we maar zeggen. Wil is praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk en ziet dat er veel ouderen zijn die voor dit uitje in aanmerking komen. Aankomende editie zit inmiddels helemaal vol met honderdvijftig enthousiaste ouderen.”

Door meer dan veertig vrijwilligers wordt de feestelijke lunch verzorgd. Van vervoer, muziek, aankleding, bereiden van eten, bedieningsteam tot verzorgers en tafeldames. Alles wordt geregeld voor de viergangen lunch van 12.00 tot 16.00 uur. Ineke: “De ouderen worden echt in de watten gelegd met alles erop en eraan. Natuurlijk kunnen wij dit niet doen zonder sponsoren en spullen. We hebben al een flink aantal lokale ondernemers bereid weten te vinden, waar we enorm dankbaar voor zijn, maar er komt meer bij kijken. We willen de deelnemers ook graag iets mee naar huis geven en houden een verloting met leuke prijzen, dus als je je geroepen voelt, meld je dan aan. Iedere bijdrage is welkom!”

Het telefoonnummer waarop dit kan is 06-30729735 of email: ouderenaalsmeer@hotmail.com Er is ook een Facebookpagina: Ouderen Aalsmeer. Storten kan op Stichting ouderen Aalsmeer NL46RABO0314470123. De middag zal muzikaal omlijst worden door Kees Markman met mistery-guest. “We gaan er weer een geweldig kerstspektakel van maken.” Aldus de gezusters Loogman.

Door Miranda Gommans