Hulpdiensten in actie voor inwoners

Aalsmeer – Op woensdag 29 november rond zeven uur in de avond kregen de hulpdiensten een melding dat een persoon onwel geworden was in een woning in het Seringenpark. De politie, brandweer en ambulancedienst zijn ter plaatse gegaan. De 74-jarige bewoonster is direct vervoerd naar het ziekenhuis. Om binnen te komen was de buitendeur geforceerd geopend. Een slotenmaker is gevraagd de schade te herstellen.

Zondag 3 december zijn de hulpdiensten liefst twee keer in actie gekomen. Om zes uur in de avond was een 10-jarig meisje van de trap gevallen in de Zonnedauwlaan. Ze was uitgegleden op de zoldertrap. Naast de politie, brandweer en ambulancedienst is ook het medische team ter plaatse gekomen. De traumaheli was hiervoor geland in de Cactuslaan. Het meisje klaagde over rugklachten en is per ambulance naar het Amstelland ziekenhuis gebracht.

Een uur later, om zeven uur, kwam een melding binnen over een onwel geworden persoon in de Punterstraat. Een 82-jarige inwoner was niet meer aanspreekbaar. De vrijwilligers van het AED-team waren als eerste ter plaatse en zijn direct gaan reanimeren. Ze kregen hulp van agenten, brandweerlieden en medewerkers van de ambulancedienst. Een vruchtbare samenwerking gelukkig. Het slachtoffer is met hartritme naar het VU-ziekenhuis vervoerd.

Foto: Traumaheli landt in de Cactuslaan voor hulp na een ongeval in Kudelstaart. Foto: Marco Carels