Historische Tuinknop voor Judith Keessen

Aalsmeer – Afgelopen woensdag 22 november werd op de tribunes van de afmijnzaal op de Historische Tuin gestreden om de prestigieuze Historische Tuinknop. Deze jaarlijkse wedstrijd vond al weer voor de 17e keer plaats. Het was een geweldige avond! Inkopers van exporteurs en ook veel andere belangstellenden waren van de partij. Veilingmeester Luus Hooyman leidde zoals altijd perfect en op professionele wijze de wedstrijd. Deze werd gespeeld over vier voorronden, een halve finale en een finale.  

Na een spannende race is de wedstrijd gewonnen door Judith Keessen. Hiermee is  zij de eerste vrouwelijke winnaar in de geschiedenis, die de felbegeerde Gouden Tuinknop in ontvangst mocht nemen. Judith Keessen is fotograaf van beroep en gewend op het juiste moment op de knop te drukken. Dit heeft haar geen windeieren gelegd.

Recordopbrengst veiling

Traditiegetrouw werden tussen de voorronden en finale door nog een tweetal zogenaamde ludieke veilronden gehouden. Dit nam veilingmeester Coos Buis met  zijn eigen humoristische stijl voor z’n rekening. Vele Aalsmeerse bedrijven hadden prachtige producten en kavels ter beschikking gesteld, die Coos op aanstekelijke wijze voor de klok bracht. Hij wist het publiek goed te bewerken, want met een bedrag van ruim 8.200 euro werd deze keer een recordopbrengst gerealiseerd waarmee de penningmeester van de Tuin buitengewoon tevreden is. Dit was mede te danken aan het optreden van Sinterklaas, die met het resultaat van zijn kavel de stemming er meteen goed in bracht!

Er is altijd geld nodig voor het opknappen en onderhouden van de Tuin en deze opbrengst komt daarom goed van pas. Na afloop werd er onder het genot van een drankje en hapje nog heel lang nagepraat over deze bijzonder geslaagde avond. Volgend jaar november de 18de editie!

Bij de foto:

De trotse winnaar Judith Keessen en bestuurslid Anton Temme.