Historische dorpswandeling in Aalsmeer

Aalsmeer – In de zomer wordt in Aalsmeer-Centrum elke laatste zaterdag van de maand een historische dorpswandeling gehouden. Zaterdag 30 juni kunnen belangstellenden om 11.00 uur weer aansluiten.

De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is de Historische Tuin,  Praamplein (bij de ophaalbrug). Deelname kost € 3,50 en een plaats reserveren kan via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl  of door te bellen naar de Historische Tuin: 0297-322562.

Langs monumenten

De historische dorpswandelingen vinden dit jaar voor het zesde seizoen plaats. Het initiatief  vindt zijn oorsprong in de VVV Aalsmeer. De deelnemers voeren langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

Veel activiteiten

Op de laatste zaterdag van de maand zijn er veel andere activiteiten, onder andere een bloemen-en plantenveiling op de Historische Tuin. De Westeinder Rondvaart vaart iedere zaterdag op twee momenten in de middag  (ook vanaf het Praamplein) en het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat is vanaf 14.00 uur geopend. Na de wandeling hebben deelnemers alle gelegenheid in het dorp te blijven, bijvoorbeeld om te lunchen, te winkelen of één van genoemde activiteiten te bezoeken.

De andere dorpswandelingen in 2018 vinden plaats op 28 juli, 25 augustus en 29 september en reserveren is vanaf heden mogelijk. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken.