Handbal: FIQAS zet zegereeks voort

Aalsmeer – Het wordt bijzonder spannend in de BeNe League handbal. Stonden de handballers van FIQAS aan het begin van de competitie nagenoeg onderaan in het rijtje, inmiddels zijn de heren van het eerste van Aalsmeer gestegen naar een tweede of derde plaats. FIQAS maakt haar opmars en wist de afgelopen weken een groot aantal pittige wedstrijden tegen sterke tegenstanders te winnen. Zo wist FIQAS twee weken geleden te winnen van Volendam en vorige week werd in en tegen Panningen in België een overwinning geboekt.

Zaterdag 16 december kwam het Belgische HC Vicé BM op bezoek in De Bloemhof. Kan FIQAS de zegereeks voortzetten? In ieder geval waren de Aalsmeerse handballers vast van plan om te winnen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Aalsmeer wist net iets vaker de bal in de netten te werpen. De rust gingen de ploegen in met 15-9 voor FIQAS.

De tweede periode gingen de fans er weer vol verwachting voor zitten. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Het werd bijzonder spannend. Om en om werd er gescoord. In de laatste minuten maakte Aalsmeer het verschil en wist een gat te slaan van drie punten. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en bij het fluitsignaal stond 30-27 voor FIQAS op het scorebord. Grote vreugde bij alle spelers van Aalsmeer en terecht: wat een kanjers! Het is vast een lange reis geworden naar België voor HC Visé…