Gratis cursus politiek voor inwoners

Aalsmeer – Vindt u politiek interessant? Vraagt u zich wel eens af hoe de gemeenteraad beslissingen neemt? Wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Wilt u raadslid worden? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief.

Met de cursus Politiek Actief kunnen inwoners hun kennis van de lokale politiek vergroten. De gemeente heeft een aantal interessante gastdocenten uitgenodigd en theorielessen wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid lokale politici te ontmoeten en over hun ervaringen uit de praktijk te horen.

De cursus bestaat uit drie delen. De eerste bijeenkomst is woensdag 14 juni (aanvang 20.00 uur), de tweede woensdag 21 juni. En ter afsluiting van de cursus wonen de deelnemers (een deel van) de raadsvergadering van 29 juni bij en krijgen zij een certificaat uitgereikt. Wie weet bent u hierna zo geïnspireerd geraakt dat u zich in 2018 kandidaat stelt als raadslid!

De cursus wordt verzorgd door ProDemos in samenwerking met de raadsgriffie van Aalsmeer. Aanmelden en meer informatie via griffie@aalsmeer.nl of via 0297-387584. Het maximumaantal deelnemers is dertig, dus vol is vol.