Grafiekgroep Bergen in Oude Raadhuis

Aalsmeer – De tentoonstellingscommissie van het KCA, deze keer zeven mannen en vrouwen sterk, heeft afgelopen maandag de laatste expositie van 2017 ingericht in het Oude Raadhuis. Het gaat deze keer om het werk van de Grafiekgroep uit Bergen. Het heeft een heel diverse expositie opgeleverd waarin negen leden van de Grafiekgroep hun kunnen tonen. Het grafisch vakmanschap en het plezier spatten er van af. De expositie wordt aanstaande zaterdagmiddag 9 december geopend om 16.00 uur.

De Grafiekgroep Bergen bestaat ruim 40 jaar. De meeste van hen wonen in de kop van Noord-Holland en zijn lid van kunstenaarscentrum Bergen. De groep bestaat sinds 1976 en om dit te vieren hebben negen leden elk een gedicht van hun plaatsgenoot Adriaan Roland Holst, de ‘Prins der Dichters’, gekozen en zich daardoor laten inspireren. Zo is er ondanks de diversiteit in stijlen toch een verbondenheid ontstaan.

Aanstaande zaterdag 9 december zal elke van de kunstenaars laten horen welk gedicht van Adriaan Ronald Holst hen inspireerde en welke werk dat heeft opgeleverd. De expositie is vanaf donderdag 7 december tot en met 21 januari 2018 te zien in het Oude Raadhuis in de Dorpsstraat 9. De openingstijden zijn donderdag tot en met zondag tussen 14.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis.

Foto: Er wordt hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe tentoonstelling in het Oude Raadhuis.