Ondernemersinitiatief voor glasvezel

Uithoorn – Glasvezel is voor bewoners van Uithoorn de gewoonste zaak van de wereld. Voor veel ondernemers is dit echter niet het geval. Het bedrijventerrein van Uithoorn is voor commerciële kabelexploitanten niet interessant omdat de investeringen per aansluiting te hoog zijn en het dus simpelweg niet winstgevend genoeg is. Tot voor kort was een glasvezelaansluiting op dit terrein dus alleen mogelijk als deze door een bedrijf zelf aangelegd werd, wat een enorme eenmalige investering is met torenhoge maandlasten. De meeste bedrijven beschikken niet over deze mogelijkheid en kampen daarom met traag internet. Daarnaast kunnen zij niet optimaal gebruiken maken van diensten en producten die over het internet geleverd worden.
Glasvezel Uithoorn is een initiatief van het ondernemersfonds dat daar verandering in gaat brengen. In samenwerking met Glasvezel Gemeente, een onafhankelijke adviseur voor gemeenten en provincies bij de realisatie van hoogwaardig breedband, en een aantal zeer gemotiveerde ondernemers, komt er eindelijk glasvezel op het bedrijventerrein van Uithoorn!
Gemeente Uithoorn vind het belangrijk dat het bedrijventerrein klaar is voor de toekomst. ‘Willen wij onze lokale economie sterk houden en een concurrerend bedrijventerrein hebben, horen daar snelle en betrouwbare dataverbindingen bij.’ Aldus wethouder Polak. Vorige week heeft de gemeente het bericht gekregen dat de subsidie van de provincie is toegekend. Wat nu telt om het tot een succes te maken, is het aantal aanmeldingen. De aanleg van een collectief glasvezelnetwerk vereist dat zoveel mogelijk bedrijven een aansluiting nemen. Alleen dan kan er op het bedrijventerrein eindelijk gebruik worden gemaakt van een snel, stabiel en betrouwbaar netwerk tegen een gunstig tarief.
Aanmelden: Alle bedrijven gevestigd op het bedrijventerrein van Uithoorn, kunnen zich aanmelden via www.glasvezeluithoorn.nl, Tel: 0297 500604