Gemeente en inwoners ‘vergroenen’ plein Vondellaan

Uithoorn – Wethouder Ferry Hoekstra heeft donderdagochtend 21 maart het NK Tegelwippen officieel afgetrapt met de aanleg van een bloemenplantsoen aan de Joost van den Vondellaan. Ook de gemeente ziet de noodzaak om daar waar het kan meer groen te creëren om de omgeving beter bestand te maken tegen water en hitte. Het plein op de Joost van den Vondellaan biedt nog volop mogelijkheden. 

Samen met bewoners een ontwerp maken
Op de plaats waar de eerste tegels zijn gewipt, komt een plantsoen van 15 m2 met een inheems bloemenmengsel dat zonder bestrijdings-middelen is gekweekt. Een ondernemer, gevestigd aan het plein, is nu al te spreken over het plantsoen: “Mooi zo’n tuintje, scheelt ook weer auto’s die zomaar het plein op rijden en de etalage blokkeren.”

De bloementuin is een voorlopige invulling. De gemeente vraagt omwonende en gebruikers van het plein om ideeën aan te leveren voor het verder vergoenen van het plein. Het plan moet van structurele aard zijn en mag een grotere oppervlakte hebben dan de huidige uitgraving.

U kunt tot 3 mei ideeën aanleveren. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website www.uithoorndenktmee.nl/vergroenenpleinvondellaan

NK-tegelwippen
Zoals eerder te lezen neemt de gemeente Uithoorn dit jaar voor het eerst ook deel aan het NK Tegelwippen. De gemeente roept inwoners op om ook op het eigen terrein te kijken of er tegels plaats kunnen maken voor groen. Het NK loopt tot 31 oktober. Kijk voor meer informatie over het tegelwippen op www.uithoorn.nl/tegelwippen.