FIQAS-speler Samir bij WK voorselectie

Aalsmeer – Bondscoach Erlingur Richardsson van het Nederlands Handbal Herenteam heeft de voorselectie bekend gemaakt voor de resterende WK-kwalificatiewedstrijden aan het begin van het nieuwe jaar. De IJslander heeft 29 spelers op zijn longlist. Oranje gaat alleen aan de leiding in WK-kwalificatiegroep 5 na overwinningen op Griekenland met 29-20 en België met 26-25. Twee bekende handbalspelers uit Aalsmeer maken deel uit van het team. Zo is Samir Benghanem van FIQAS Aalsmeer opnieuw geselecteerd, evenals Jeffrey Boomhouwer, nu spelend in Duitsland.

Begin januari

De WK-kwalificatie wordt vervolgd in de eerste twee weken van januari 2018. Nederland treft Turkije als eerste op donderdag 4 januari. Het duel wordt gespeeld in Aksaray in centraal Anatolië. Op zondag 7 januari om 13.00 uur wordt de thuiswedstrijd tegen Turkije in Sittard gespeeld. Daarna volgt op donderdag 11 januari het uitduel in Griekenland. Op zondag 14 januari om 13.00 uur wordt de WK-kwalificatie afgesloten met opnieuw een thuisduel in Sittard tegen België.

Early Bird actie

De kaartverkoop voor beide thuiswedstrijden is op woensdag 6 december om 11.00 uur van start gegaan. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft voor de belangrijke WK-kwalificatie-interlands een zogenoemde Early Bird actie. Snelle beslissers kunnen tot en met 18 december voordeliger tickets bestellen. Zo kost een combinatieticket voor volwassenen voor beide wedstrijden op 7 en 14 januari 20 euro. Een combinatieticket voor kinderen tot en met 15 jaar voor beide wedstrijden op 7 en 14 januari kost 10 euro. Na deze datum gelden de normale tarieven, namelijk 12,50 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Kaartjes bestellen kan via https://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/