Feestelijke Rondeveense Boomfeestdagen

De Ronde Venen – Op 20 en 21 maart staken honderden leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit De Ronde Venen de handen uit de mouwen tijdens de Rondeveense Boomfeestdagen. In diverse hoeken van de gemeente hebben kinderen samen met lokale bestuurders en vrijwilligers bijgedragen aan een groenere en gezondere omgeving door gemeentelijk groen te snoeien en te knotten. 

Wethouder Maarten van der Greft gaf het startsein van de Boomfeestdagen. Samen met groep 7 leerlingen van de Fontein en Windroos werd er gesnoeid bij het sportpark in Mijdrecht. Niet alleen de wethouder groen, maar het hele college stak de handen uit de mouwen. Wethouder Huib Zevenhuizen ging samen met groep 7 leerlingen van de Willespoort en Vlinderbos snoeien langs het talud van de Willisstee in Wilnis. Leerlingen van groep 7 en 8 van de Schakel gingen met wethouder Anja Vijselaar snoeien langs de sportvelden van sv. Hertha in Vinkeveen. Wethouder Cees van Uden snoeide samen met leerlingen van OBS Piet Mondriaan de slootkant naast de Piusschool in Abcoude. Daarnaast hebben nog veel meer leerlingen zich ingezet om het gemeentelijk groen te knotten en snoeien.

Foto: Tijdens de Rondeveense Boomfeestdagen op 20 en 21 maart werkten leerlingen van groep 6, 7 en 8 samen met wethouders aan een groener De Ronde Venen door bomen te snoeien en knotten.