Expositie met werken Hans Nieuwenhuijzen

Kudelstaart – Vol passie vertelt Hans Nieuwenhuijzen over zijn tekeningen en schilderijen. Ieder werk heeft een verhaal. Potlood tekeningen van zijn zonen, portretten van zijn katten, aquarellen van huizen van weleer uit Aalsmeer; elk werk is bijzonder. En vooral met veel liefde en aandacht gemaakt.

Dat hij een bijzonder goede portrettekenaar is weet menig inwoner al uit het verleden. Hans heeft jaren geleden portretten gemaakt van de winkeliers uit Kudelstaart. Deze werden toentertijd met groot succes geëxposeerd in het Dorpshuis in Kudelstaart. Ook waren zijn werken al te zien in Aalsmeer, samen met Coq Scheltens, Hanneke Tas en Moniek Persoon. Dit waren de tekeningen en schilderijen van oude Aalsmeers panden. Tevens is zijn werk terug te vinden in het prachtig samengestelde boek over ‘Aalsmeer. Een schilderachtig dorp’.

Nu exposeert de Kudelstaarter Hans Nieuwenhuijzen (59 jaar) sinds lange tijd weer in zijn eigen dorp in het Fysiotherapeutisch Instituut, naast de kerk, aan de Kudelstaartseweg 243. Hans tekent van jongs af aan al, zijn  passie lag altijd bij het tekenen. “Het is altijd mijn lust en leven geweest”, aldus Hans, die normaal een drukke kantoorbaan heeft en er wel zijn tijd voor moet vinden om zich aan de tekentafel te kunnen vervoegen. Het fijnste wat Hans altijd ervoer en nog steeds doet is dat mensen zo blij zijn en vanuit het diepst van hun ziel reageren als ze een tekening (portret) zien van een dierbare die hij heeft gemaakt. “Dit is het grootste compliment en de mooiste beloning voor je werk en dat zal denk ik ook altijd wel zo blijven.”

Ditmaal stelt hij een serie van diverse werken, met name uit de periode van de begin jaren negentig tentoon. Tekeningen in potloot, conte en houtkool alsmede zijn geliefde werk in aquarel en quache. Portretten, oude Aalsmeerse panden, de landelijke woonomgeving, maar ook bloemen. Het zit er allemaal in.

De werken van Hans hangen tot begin februari in de wachtruimte en gang naar de fitness afdeling. De praktijk (naast de RK kerk) is vrij toegankelijk te bezoeken op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur, op de woensdag van 8.00 tot 18.00 uur.