Elly Tas 40 jaar actief voor Rode Kruis

Aalsmeer – Vorige week woensdagavond waren de mensen van de chauffeurspool en de flex-vrijwilligers van het Rode Kruis Aalsmeer bijeen in een van de zaaltjes van het Parochiehuis. Het was een zeer gezellige avond waarbij de dames coördinatoren van deze groepen gezorgd hadden voor gebak bij de koffie en een bitterbal bij de borrel.

De chauffeurspool bestaat uit mensen die regelmatig of op oproep mensen van huis ophalen en terugbrengen als er een evenement of activiteit plaats vindt. Flex-vrijwilligers zijn mensen die af en toe gebeld worden als er  voor bepaalde activiteiten extra mensen nodig zijn. Voor deze avond had ook mevrouw Elly Tas een uitnodiging ontvangen, omdat zij al zo’n 15 jaar als chauffeur van de chauffeurspool fungeert. Echter daarvóór was zij 25 jaar lang penningmeester van afdeling Aalsmeer. Zij werd daarbij gesteund door haar man Jaap Tas en samen hebben zij al die jaren de financiële zaakjes prima op orde gehouden.

Oorkonde en bloemen

Oud-oud voorzitter Nico van der Maat en oud voorzitter Jan Kwak, beiden als flex-vrijwilliger ingeschreven, waren die avond ook aanwezig en het deed Elly en Jaap heel veel plezier dat zij door Nico werden toegesproken. Hij had alle data en jaartallen paraat en gaf een leuk inkijkje hoe het er in het verleden bij het Rode Kruis in Aalsmeer aan toe was gegaan. De versierselen en oorkonde van het Rode Kruis en de bos bloemen, die horen bij een 40 jarig jubileum, werden na zijn dankwoordje door de huidige voorzitter, Dick Overkleeft, opgespeld.

In het zonnetje

Ook werd die avond mevrouw Diny Maarse in het zonnetje gezet. Zij heeft een flink aantal jaren de ‘aangepaste vakanties’ geregeld waardoor heel wat Aalsmeerders de mogelijkheid kregen om een weekje van een vakantie te genieten in een van de hotels van het Rode Kruis of op de Henri Dunant. Zowel de Henri Dunant als de zorghotels zijn geen eigendom van het Rode Kruis meer en daarom is deze activiteit gestopt. Reden ook voor Diny om wat anders te gaan doen. Zij kreeg een grote bos bloemen van het Bestuur met dank voor haar inzet en enthousiasme.

Meer weten over het Rode Kruis Aalsmeer of ook vrijwilliger worden? Kijk dan op de website voor meer informatie of stuur een mail naar jnoordam@rodekruis.nl.