Eerste paal voor bouw 42 appartementen

Aalsmeer – Op maandag 11 december is de bouw van de twee appartementengebouwen D1 en E in het nieuwbouwplan Dorpshaven-Zuid officieel gestart. Het project is ontwikkeld door Timpaan uit Rijsenhout en deze twee gebouwen worden gerealiseerd door Bot Bouw BV uit Heerhugowaard. Er werd in de sneeuw een officiële handeling verricht door het slaan van een symbolische eerste paal door wethouder Robbert-Jan van Duijn, samen met twee kopers en een aantal medewerkers van Timpaan en Bot Bouw.

Startersleningen

Na de officiële handeling was er een bijeenkomst georganiseerd voor de toekomstige bewoners van de gebouwen en de overige betrokkenen van het project in Het Wapen van Aalsmeer. Wethouder Robbert-Jan van Duijn sprak de nieuwe bewoners toe: ”Wij zijn verheugd dat nu gestart is met de bouw van de laatste twee appartementengebouwen van het project in deze wijk. De gemeente heeft voor een aantal tweekamerappartementen de starterslening aangeboden en hier is door een diverse kopers gebruik van gemaakt. Zo voorzien we in woningen voor starters in Aalsmeer.”

De appartementengebouwen D1 en E bestaan in totaal uit 42 appartementen. In mei dit jaar is de verkoop gestart en nog voor de zomervakantie waren alle appartementen verkocht door Eveleens Makelaars en EKZ|Makelaars.

Grondgebonden woningen

Afgelopen november is door deze makelaars ook gestart met de verkoop van de laatste 24 grondgebonden woningen in Dorpshaven-Zuid. Hiervan is de verkoop inmiddels in volle gang. Het is de bedoeling dat de bouw van deze woningen volgend jaar rond de zomer zal beginnen.