Eén overtreding bij alcoholcontrole

Aalsmeer – Op vrijdag 15 december heeft de politie in de avond een alcoholcontrole gehouden op de Burgemeester Kasteleinweg. Op het gedeelte tussen de Mensinglaan en de Zwarteweg (richting Uithoorn) was met een politiebus met daar omheen rode lampjes een weghelft afgezet, waardoor al het verkeer op één rijstrook belandde. Hier stonden diverse agenten klaar om de bestuurders te laten blazen. Ook is deze avond een alcoholcontrole gehouden op de Zijdelweg in Uithoorn ter hoogte van de Arthur van Schendellaan.

In totaal hebben de agenten 250 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Hiervan bliezen acht bestuurders een zogenaamde P/A indicatie (een of twee glazen alcohol op). Allen waren al meer dan vijf of zeven jaar in het bezit van hun rijbewijs, geen beginnende bestuurders dus, en mochten hun weg vervolgen.

Eén bestuurder had teveel alcohol gedronken en mocht niet meer auto rijden. Het betrof een hardleerse bestuurder, voor de derde maal binnen vijf jaar betrapt. Deze bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen. Verder is nog achter het stuur kruipen de komende weken verboden en de bestuurder moet zich verantwoorden bij justitie.

Bron plus foto: Politie Aalsmeer Uithoorn