Kinderburgemeester Derek voor rookvrij

Aalsmeer – Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 21 november een ontmoeting gehad met Derek om van hem te horen wat zijn speerpunten zijn als kinderburgemeester van Aalsmeer. Derek mocht aan het hoofd van de tafel zitten, waar normaal de burgemeester zit. Hij had zich goed voorbereid en wat hij wilde zeggen had hij op papier geschreven.

De eerste prioriteit van Derek ligt bij het creëren van rookvrije sportverenigingen en scholen. Het college vindt dit een goed idee en er ontstond een discussie over hoe dat op de beste manier aangepakt kan worden. Afgelopen donderdag heeft Derek hierover een presentatie gegeven aan vertegenwoordigers van sportverenigingen en deze gaven aan wel oren te hebben om hier gezamenlijk aan te gaan werken. Het doel van Derek is om zeven scholen en/of sportverenigingen rookvrij te maken binnen zijn éénjarige kinder-burgemeesterschap.

Ideeën voor Derek?

Verder wil Derek graag meer speeltuintjes voor oudere kinderen in de gemeente. Hij vindt dat de speeltuintjes nu teveel gericht zijn op de allerkleinste inwoners. Het college heeft beloofd hier nog eens extra naar te kijken. Heb jij nog goede ideeën voor Derek? Stuur dan een mail naar kinderburgemeester@aalsmeer.nl.