Controles politie op verlichting

Aalsmeer – Het wordt weer eerder donker en het weer wordt slechter. Dat betekent voor de politie een stijging van het aantal verkeersongevallen. Vaak onstaat een ongeval omdat beide partijen elkaar niet hebben gezien. Een betere zichtbaarheid verminderd het risico om aangereden te worden. Dit geldt voor fietsers, maar ook voor alle andere weggebruikers die verplicht zijn verlichting aan de voor- en achterzijde te voeren.

De komende maanden gaat het basisteam Aalsmeer en Uithoorn van de politie de controle op de verlichting intensiveren. Weggebruikers lopen het risico op een proces-verbaal als de verlichting van de fiets, snor- en bromfiets, motor, auto of vrachtwagen niet voldoet aan de gestelde eisen.

De politie wijst er op dat het rijden zonder of met kapotte verlichting behoorlijk in de ‘papieren’ kan lopen. Fietsen zonder verlichting kost bijvoorbeeld 55 euro, exclusief 9 euro administratiekosten.

Tips: Controleer de verlichting dagelijks voor vertrek. Zorg dat in de (vracht)auto een set lampen aanwezig is en zorg dat de batterijen van de fietslichten zijn opgeladen.