Charme van Aalsmeer op televisie

Aalsmeer – De presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Alsmeer. Kijk dinsdag 19 december naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Aalsmeer om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Aalsmeer en ‘de Poel’

In de provincie Noord-Holland, vlakbij Amsterdam ligt Aalsmeer. Presentator Bert van Leeuwen gaat hier op zoek naar geloof, hoop en liefde. Vrijwel alle inwoners van Aalsmeer zijn verbonden met ‘de Poel’, zo noemen de inwoners de Westeinderplassen. De één komt er tot rust en de ander vaart zijn seringenstruiken van de akker naar de kas. En de enige overgebleven visser, Theo Rekelhof, verdient zijn brood op de plassen. Samen met Bert roken zij de vangst van deze dag. Aalsmeer was in het verleden vooral bekend door de TV-studio. Marja Berendrecht dweilt al 28 jaar de vloeren van deze ooit zo bloeiende studio’s. Tijdens het poetsen mijmert Marja over de ‘gouden tijd’ met ome Joop (Joop van de Ende), Ron’s Honeymoonquiz en het dagelijkse ge-rakketakketak van het Rad van Fortuin.

‘Grande finale’

In deze allerlaatste week van Geloof en een Hoop Liefde worden naast Aalsmeer, ook de plaatsen Bodegraven en Wijchen bezocht. Op donderdag 21 december wordt een kerstspecial uitgezonden vanuit de wijk Lombok in Utrecht. En in de ‘grande finale’ op vrijdag 22 december kan terug gekeken worden naar mooie en dierbare momenten uit een selectie van de 212 plaatsen waar de presentatoren zijn geweest om ‘Geloof en een Hoop Liefde’ te delen!

De gewone dingen

Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de bewoners over de gewone dingen van het leven.