Burgemeester bezoekt gedupeerde familie van brand

Uithoorn – De familie die geëvacueerd moest worden na de brand in een woning aan de Plesmanlaan, kreeg onlangs bezoek van burgemeester Pieter Heiliegers. De burgemeester wilde met zijn bezoek de familie een hart onder de riem steken en kijken of de gemeente eventueel nog kan helpen.

In de nacht van 21 op 22 maart brak een grote brand uit in een woning aan de Uithoornse Plesmanlaan. Dankzij een alerte buurman kon de familie die naast het pand woont tijdig hun huis verlaten. De brandweer wist de woning te redden, maar moest daarvoor het dak openbreken. De familie (vader, moeder, zoon, dochter en een hamster) moesten daarom tijdelijk ergens anders worden ondergebracht. In eerste instantie bracht Eigen Haard hen direct onder in een hotel. Na een paar dagen kregen ze door de woningcorporatie een tijdelijke woning aangeboden in een buurgemeente.

Traumatisch
De burgervader bracht hen daar een bezoek. “Het is niet niks als je dit meemaakt: midden in de nacht je huis halsoverkop moeten verlaten. En dan te horen krijgen dat je, al dan niet tijdelijk, niet terug kan naar je woning,” aldus Heiliegers. De familie beaamde dat de ervaring voor hen zeer traumatisch is geweest. Maar ze gaven ook aan dat ze na de brand goed zijn geholpen. Onder meer door de contactpersoon van Vluchtelingenwerk Uithoorn, die de familie al twee jaar begeleidt. “We zijn ook onze buren zeer dankbaar voor hun goede zorgen,” aldus de vader van het gezin. “En natuurlijk stellen wij het bezoek van de burgemeester enorm op prijs.”

Foto: Gemeente Uithoorn. Burgemeester Heiliegers bokst de familie moed in op hun tijdelijke woonadres.