Atletiek: Corné Timmer 19e op NK Cross

Aalsmeer – Nadat er twee jaar op rij een streep ging door het NK Cross in Hellendoorn, kon de nationale titelstrijd dit jaar eindelijk plaatsvinden op een prachtig maar loodzwaar parcours rond de Hellendoornse Berg. Op een stralende zondagmiddag verdedigde Corné Timmer de kleuren van Atletiek Vereniging Aalsmeer, hij stond na een paar jaar vol blessureleed aan de start van zijn eerste nationale kampioenschap bij de senioren sinds 2020.

Voor de mannen stond een wedstrijd over 10,95 kilometer op het programma over het eigenlijk geen moment vlakke parcours, met onderweg drie passages door de Diepe Zandkuil en zo’n 200 hoogtemeters. Met een goed opgebouwde race snelde Corné naar een 21e plaats, zijn beste klassering op een NK Cross bij de senioren. 

Ondanks de hoogtemeters liep hij een gemiddelde van 3:35 minuten per kilometer, waarmee de AVA-atleet ten opzichte van de Sylvestercross op Oudejaarsdag minuten dichterbij zowel de winnaar als de top tien eindigde. Zo zette Corné zijn stijgende lijn ook op nationaal niveau door en begint hij weer aansluiting te krijgen bij de Nederlandse top.