Activiteiten in Week van de Mantelzorg

AalsmeerVeel mensen zorgen vrijwillig en langdurig voor zieke familieleden of vrienden. Deze mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen een extra blijk van waardering.  Om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseert Mantelzorg & Meer voor hen van 4 tot en met 9 november de Week van de Mantelzorg.

Mantelzorg & Meer biedt ondersteuning, begeleiding, advies en training aan mantelzorgers, vrijwilligers, werkgevers en organisaties in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. De organisatie verzorgt in de Week van de Mantelzorg diverse activiteiten en workshops voor mantelzorgers. Inschrijven voor de activiteiten kan via de website van Mantelzorg & Meer tot 17 oktober.

Dag van de Mantelzorg: Cadeaukaart

Zondag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Als blijk van waardering voor hun inzet en zorg stuurt de gemeente mantelzorgers die zorgen voor iemand uit Aalsmeer een cadeaukaart. Mantelzorgers die bekend zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen de kaart toegestuurd. Niet alle mantelzorgers die zorgen voor een inwoner in Aalsmeer zijn bekend bij Mantelzorg & Meer. Heeft u een mantelzorger of bent u een mantelzorger?Aanmelden via de website van Mantelzorg & Meer.

Mantelzorg & Meer
Als mantelzorger biedt u zorg en hulp aan uw naaste met een chronische ziekte of beperking. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Bij Mantelzorg & Meer vindt u betrokken en deskundige medewerkers. Zij kunnen helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen.
De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn kosteloos. De gemeente Aalsmeer verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren. Voor meer informatie en aanmelden voor activiteiten: www.mantelzorgenmeer.nl.